Örökségünk

Az ASSA ABLOY Group 1994-ben jött létre két vezető biztonságtechnikai gyártó, a svéd ASSA és a finn ABLOY fúziójával. Azóta az ASSA ABLOY méretében és a kínált ajtónyitási és bejárat-automatizálási megoldások tekintetében is megnövekedett. Az Entrance Systems üzletág 2006-ban alakult meg.

Az ASSA ABLOY Entrance Systems központi eleme a bejárat-automatizálással kapcsolatos szakmai hozzáértés, és a rengeteg tapasztalat, amit bevált megoldások sora bizonyít. A világszerte ismert Besam, Crawford, Albany és Megadoor termékmárkák megszerzése során az ASSA ABLOY család tiszteletre méltó sikereket és piaci elismertséget szerzett magának többek között azzal, hogy biztonság és kényelem szempontjából normateremtő volt.

  • Ezeket a termékmárkákat éveken át következetesen az ASSA ABLOY márkanévvel együtt promotáltuk. 2017-ben ezeknek a cégeknek a tudása és az erőforrásai az ASSA ABLOY márkanév alatt egyesültek.
  • A Besam 2002-ben lett az ASSA ABLOY Group tagja. Az 1962-ben alapított vállalkozás kezdetben az egészségügyi szektor számára fejlesztett automata ajtókat, de hamarosan újabb ágazatoknak, a kereskedelmi és a fuvarozási szektornak is fejlesztettek.
  • A Crawford 2011-ben lett az ASSA ABLOY Group tagja. A Crawford eredetileg garázskapukat gyártott, de már az 1950-es években kezdett ipari kapukra, rakodórámpákra és ezek kiegészítő berendezéseire specializálódni. Az alkalmazási területek között szerepel a disztribúció, a logisztika és a gyártás.
  • A Megadoor 2011-ben csatlakozott az ASSA ABLOY Grouphoz. A faipari szárítócsarnokokra tervezett első Megadoor felnyíló ponyvakapu 1973-ban került piacra, ezt követte a kapuk repülési, hajózási és bányászati alkalmazása.
  • Az Albany 2012-ben lett az ASSA ABLOY Group tagja. Az Albany mutatta be a világ első gyors rolókapuját 1968-ban, majd újabb nagy teljesítményű kapuk következtek egyéb szektorok, például a gyártás, a bányászat és a tisztateres alkalmazások számára.